Cultuur dagje Sentenil de las Bodegas

Tijdens onze actieve vakantie in Spanje is het mogelijk om tijdens een cultuurdagje Sentenil de las Bodegas te bezoeken. Het is toegevoegd aan de lijst van Pueblos más bonitas de España of te wel aan de lijst van mooiste dorpen in Spanje. Elk dorp heeft natuurlijk zijn eigen charme en schoonheid en het is voor een ieder weer een andere ervaring maar Sentenil de las Bodegas is in ieder geval een heel bijzonder, uniek en mooi dorpje in Andalusië , Spanje.

Het dorp met wit-gekalkte huizen ligt in een dal dat uitgeslepen is door de Guadalporcún. De huizen maken gebruik van de uitgeslepen rots, die de achterkant van het huis of het dak vormt. Het zijn deels grotwoningen.

De twee bekendste straten van Setenil zijn Cuevas del Sol (grotten van de zon) en Cuevas de la Sombra (grotten van de schaduw). De naam hebben ze te danken aan de rotsen die als daken over de straten liggen.

Hoger in het dorp staat nog een vierkante verdedigingstoren. Na een lange belegering viel de plaats in 1484 toen de Christelijke troepen erin slaagden de Moslims uit het fort te verdrijven. (informatie gekopieerd van:ontdek spanje.nl

Afstand: 45 km vanaf ons huis
Reistijd: 40 min

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous reading
Enduro MTB vakantie in Spanje
Next reading
Samen staan we sterk