Enduro vakantie november 2021

Enduro vakantie in Zuid Spanje

Van 10 t/m 14 november kwamen 6 vrienden uit België onder leiding van Matthias hier op de Enduro motor het gebied verkennen. 6 Belgen en 1 Nederlander op een roadtrip door Spanje. Dit klinkt als het begin van een slechte grap, maar dat is het niet. Het was een prachtige ervaring tijdens deze motor enduro vakantie.

Het avontuur begon al met het brengen van de motoren door de ouders van Sjefke. Zij hadden vele km overbrugd om hun zoon te helpen. Het oorspronkelijke plan was om verder te reizen en de motoren daarna weer op te halen. Verder dan een dagtripje is het echter niet gekomen, want la mama was al snel goede vriendinnen met onze Mieke en el padre vond het veel te mooi om de enduro verhalen ’s avonds te horen onder het genot van een biertje, wijntje. Bijkomend voordeel voor ons was het muzikale talent van el padre en zijn gitaarkunsten.

Op dag 1 ging de rit met een grote omweg naar Ardales waar Grietje en Mieke met Ruth zouden aansluiten voor de lunch. Om er een beetje in te komen werden er eerst bredere gravel paden gereden, maar Ben was hier al snel verzadigd vanen wilde meer. Laten we het wat technischer maken was de vraag. En dat was natuurlijk niet aan dovemansoren besteed. Bert was in zijn nopjes en koos de single trackjes nabij El Chorro uit. Na een tijdje werd Ben hiervoor enorm bedankt door de groep, maar het zou toch ook leuk zijn als ze iets meer dan 5 km per uur konden rijden en op de motor konden blijven zitten voor een half uurtje achter elkaar. Na een heerlijke lunch werd technisch rijden 2.0 hervat. Een brandtra is te berijden door de brandweer dus dit moet ook kunnen per enduro motor was de opvatting. Klooien, springen, lachen, vallen en weer opstaan. Kortom volle bak genoten en toen weer via de kortste route terug naar huis, want rond 6 uur begon het toch echt wel te schemeren. Moe en voldaan werd met gezamenlijke inzet het eten bereid, gegeten en opgeruimd om nog lang na te praten over deze dag.

Al vroeg zat iedereen aan het ontbijt want ze hadden er zin in! Voor vandaag starten we direct hardcore enduro met overhangende takken, rotsen, smalle paadjes etc Zo kwamen we uiteindelijk via een hele gave trap afdaling aan in Casabaneroble. Een terrasje werd natuurlijk aangedaan om even uit te rusten en bij te tanken om na de lunch even wat breder pad te rijden. Maar Ben was het hier natuurlijk niet mee eens 😉 Dus snel maar weer over op een voor vandaag steilste afdaling.  En bedankt BEN …. Vele Spanjaarden tegengekomen die in het land aan het werk waren en opvallend blijft dat het gross nog net niet staat te juichen als we langskomen. En verder komen we dus geen mens tegen.  De eerste deuken en krasjes op de motor en lichaam gewonnen en wederom net voor donker weer thuis gekomen. Vanavond werden we zelfs getrakteerd door de vader van Sjefke op een muzikaal hoogstaand gitaarspel. Luisteren, verhalen uitwisselen, meezingen en genieten waren de sleutelwoorden vanavond.

Tijdens het muzikale avondje waren sjefke, Wim en Arno overtuigd geraakt van het voordeel van yoga. S ochtends voor het ontbijt stonden ze al vroeg op hun matje bij Grietje om wat te rekken en de spieren wat op te warmen. Poeh toch lichtelijk onderschat hoe zwaar en verbaasd over het feit dat ze het verschil al voelden in de eerder toch wel stramme spieren sloten ze aan bij het ontbijt. De laatste dag wilden de jongens terug naar de brandtra’s en de klimmen die eerst niet lukten toch nog een keer doen. Zweten, werken en soms vloekend werden de tra’s bedwongen. Aan doorzettingsvermogen hadden de heren zeker geen gebrek!! Respect mannen. Deze dag verdiende het om de vakantie in steil af te sluiten in de plaatselijke kroeg en na wederom een lange intensieve dag een biertje met de plaatselijke jongens te drinken. Heeeeeerlijk.

Bedankt jongens; matthias, Wim, Arno, ben, sjefke, wout, en madre y padre het was een top week!!!

Bij interesse lees dan meer op: Enduro vakantie

1 Commentaar

 • Matthias Van Dijck,

  Braaaaaaap op naar een volgende topvakantie!

 • Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Previous reading
  Blog; MTB trainingsweek met de KILIBIKERS 14 november
  Next reading
  Blog; MTB trektocht door Andalusië 14-10-21