Blog mtb trektocht Sierra Nevada - geen berg te hoog

Samen met de toppers Gerben, Michel, Tineke en Marcel gingen we 7 dagen op mtb trektocht richting de sneeuw van sierra Nevada!

Michel, tineke en gerben waren al wat eerder gekomen om wat te wennen aan de warmte en deden bij ons in de buurt al vast warmdraai rondje en mooie hike.

Voor het eerst hadden we dit keer ook e-mtb’s mee. En dit is een hele goede optie zagen we al snel! Deze trektocht bevat namelijk vele vele hoogtemeters. En dit is toch wel even anders fietsen dan in het platte Nederland!!

Ergens halverwege verzorgden we steeds een lekkere lunch voor de kanjers op de fiets. Dan kon men ook altijd de keuze maken om in de bus te stappen wanneer de benen op waren. Een ieder bewaakte zijn eigen grenzen goed tijdens de tocht.

De eerste dag maakte Marcel reeds een snoekduik wat gelukkig met een sisser afliep!

Michel was niet te stoppen in energie, positiviteit en enthousiasme en fietste de gehele tocht uit! Respect!!

Grote hoogtes werden bereikt bij o.a. de tocht vanaf Niguelas. Toen stegen we we 1200 meter in 12 km! Wat een uitzicht hadden we onderweg echt geweldig!!

Met Bert werd er ook nog even een technisch stuk gereden waarbij Gerben wederom bewees toch echt een down hiller te zijn!!! Als enige op een gewone fully pakte hij bijna alle etappes mee. Die genomen rustdag was dan ook meer dan terecht!

Marcel herinnerde ons er onderweg veelvuldig aan dat we vooral niet moesten vergeten foto’s te maken als herinnering en voor het thuisfront!

Een duik in het zwembad toen de zon steeds beter zijn werk begin te doen bij twee casa rurales (overnachtingsplek) was ook een zeer welkome verassing.

Tineke, Michel en gerben besloten nog op de officiële vertrekdag van de mtb trektocht naar Sierra Nevada om met Bert tot op de sneeuw te fietsen en daarna af te dalen tot Granada. En dit was volgens hen wel echt de kers op de taart. Wie kan dat nu zeggen om op 1 dag in de sneeuw te staan met je mtb en daarna in 30 graden in de zon de tocht af te sluiten!

Al met al een topprestatie van een ieder.

 

Ook interesse gekregen in onze MTB trektocht naar Sierra Nevada? Klik dan ook op onderstaande link

MTB trektocht

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous reading
Blog 1 juni: yoga en outdoor vakantie – blijven spelen
Next reading
Blog: 15 t/m 21 mei – actieve meivakantie