MTB trektocht Andalusië

MTB trektocht door Andalusië

It giet oan, na anderhalf jaar wachten en uitstellen vanwege Corona gingen we de 16e dan echt los! Met 4 sterke mannen op de mtb van ons huis in el burgo in 4 dagen naar de kust van Tarifa!

Van de bergen door het natuurgebied naar de zee in totaal dik 250 km en dik 4500 hoogtemeters

Vol verwachting en met een beetje spanning gingen we op pad. Met maar 1 doel: genieten, van de natuur, de paden, de vergezichten de beklimmingen, de afdalingen en natuurlijk de gezelligheid.

Op dag 1, nadat de fietsen spik en span waren de trappers toch maar geen klinkers en alles goed ingesteld was, gingen we op pad. Tubeless banden en full expension fietsen met dropper bleken al heel snel geen overbodige luxe 😉 Na menig zweetdruppeltje kwamen we aan in Ronda. Beetje cultuur snuiven en vooral bijtanken en op naar deel 2 richting benojoan. Hmmmm is dit een fietspad?? En yup zeker, alles kan per mtb 😉 Gerhardt navigeerde nog even slim mee en zo kwamen we aan bij ons huisje. Na een duik in het zwembad en het bezoek aan de kattengrot op naar het restaurant voor een maaltijd en heerlijk wijntje! Muy muy rico!!!  Op naar dag 2.

Vandaag stond een erg technische route op het programma. De fiets op het schouder na een km om een rivier over te steken. Dit zette de toon voor de dag. Menig km over single track; stijgend en dalend, door een kloof, langs een spoor, langs prikkelbosjes, langs koeien. Zwaar jazeker, maar men wat een uitzichten en wat prachtig was dit. En dan de geuren van allerlei bloeiende bloemen en planten, onvergetelijk!  Zo nu en dan toch nog een wat breder pad met een sterke klim en dan afdalen naar een paradijsje! Een huis in een soort boomgaard waar zelfs speciaal voor ons een kok kwam. Genietend van het eten en drinken en vooral napratend sloten we de dag wederom zeer tevreden af.

Vandaag wederom een technische dag en de dag dat je overmoedig dreigt te worden. Het eerste glijdertje was dus toch een feit. Ach beetje kras schade hoort erbij 😉 Lachend weer de fiets op om verder te genieten van de rotsachtige paden die weer leidden naar uitzichten waar je stil van werd en nope dit verveelt nooit. Ach ja en die billen die voel je op een gegeven moment wel 😉 We reden langs bloeiende katoenvelden en kurkbomen, een indrukwekkende ervaring. Op naar él castillo van Castelar de frontera. Even op de knieën voor een andere ondergrond om langs het spoor en nog even flink omhoog klimmend door de poort van het kasteel te rijden. Het uitzicht op het balkon der geliefden meepikkend eindigden we deze dag wederom met een heerlijke maaltijd. S nachts kwam 1 van ons er achter dat mensen vroeger flink kleiner waren 😉 Tijdens het ontbijt liep de ober het vuur uit zijn sloffen en staken wij het vuur weer aan voor onze laatste etappe.

Het toverwoord van de route tot de lunch was “hoog hek”. Na een aantal keren vastlopend, de fietsen over wat lager hekje getild, vervolgden we ons pad over een “weggetje” wat ooit asfalt was. Koeien, honden, hekken, distels, stenen niets kon ons tegen houden. Een prachtige route weer met als kers het uitzicht op Gibraltar!! Lunchen en door naar het laatste stuk en gelukkig reden we niet op een rode quad of motor, dus we konden onze weg vervolgen naar Tarifa. Klimmen door haarspeldbochten, wandelende takken, verbazing over groenheid der natuur, en daar was hij weer “prachtige uitzichten” en een afdaling die nu toch echt ging komen. Op het tandvlees voor enkelen bereikten we na toch echt die afdaling Tarifa!! Moe maar heel erg voldaan en vol trots praten we na. Wat een tocht wat een routes en ons doel meer dan gehaald! Genoten met een hoofdletter!!

De laatste dag gingen we, na te hebben gerelaxed, met de auto terug naar huis. Via de geciviliseerde kust route pikten we Gibraltar nog even mee en sloten we de tocht af met een heerlijke maaltijd, wijntje, biertje en sangriaatje af in ronda!

Mannen bedankt!!!!

Respect voor jullie prestatie en wat was dit mooi!

 

Met Fokke, Gerhart, Johan en Gerben

 

Interesse? Kijk dan bij:https://www.vandamoutdoor.nl/activiteiten/mtb-trektocht-andalusie/

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous reading
Blog: Enduro vakantie november 2021
Next reading
Blog trailrun/hike en yoga 9 oktober