Blog: 30 april tm 5 mei: Relaxt op avontuur - Hiken en Mountainbiken

Relaxtheid dat is wat deze week echt kenmerkte. Rob kwam mountainbiken en Marjolein kwam hiken.

Ontspannen begonnen we elke dag met een yoga les waarbij naast ontspannende inspanning ook gelachen werd en gezucht. Heerlijk met de opkomende zon en uitzicht over de olijfboomgaard.

Daarna gingen we op pad, Bert en ik wisselende elkaar af met hiken en mountainbiken en zo gingen we elke dag op avontuur. Marjolein vond om de 10 meter ongeveer sporen van kleine en grote dieren. We zijn er nu ook overtuigd van dat er lynxen hier in het natuurgebied waren, want ze vond een pootafdruk 🙂 Super gaaf! Samen met Rob vonden we op de MTB een heel oude begraafplaats nabij meren van Ardales. Op zijn Spaans wel met toeristische uitleg borden maar zonder duidelijke markering hoe er te komen. Dus zagen we op deze bijzonder plek wederom niemand!

Niemand tegen komen op pad, dat was een ander kenmerk. Op de mountainbike werden dagelijks rond de 50 km en hikend rond de 18 km afgelegd. En al wat we zagen: pootafdrukken, uitwerpselen van dieren, begraafplaatsen van mensen en machinerie, bijzondere vogelverschrikkers enz. We kwamen geen mensenkop tegen. Wat een rust, wat een uitzicht, wat een natuur, wat heerlijk!

Met zijn vieren (vijven) want Mieke was natuurijk ook van de partij, gingen we nog dagje de ijzeren weg wandelen in Tajo de Ronda. Super veel geluk hadden we, we waren de “ultima“ volgens 2 lachende werklieden, die daarna de onderste nietjes weghaalden. Ze gingen namelijk aan het werk aan de oude vestingmuur naast de kloof. Terwijl Rob en Marjolein nog even Ronda en het Palacia Morra bewonderden, wachten wij al spelletjes spelend op het terras.

Bedankt lieve mensen voor deze ook voor ons zo ontspannende week waarin alles bijna als vanzelf ging!

 

Wil je ook een keer relaxt op avontuur komen hiken of mtb'en kijk dan bijvoorbeeld op MTB trektocht Andalusië

2 Commentaren

 • Rob van Beek,

  Ha Grietje, Bert en Mieke,
  Ja het was inderdaad heerlijk en ook heerlijk ontspannen met of dankzij de inspanningen op de MTB , de yoga mat en de via ferrata 😉 Het was ultiem exclusief!
  En dan moet ik ook nog even de 30 (of meer..) gieren vermelden die op minder dan 5 meter van ons opvlogen terwijl ze zich aan een karkas tegoed deden; dat was super indrukwekkend. En op de laatste ochtend toch ook (waarschijnlijk) een Iberische lynx in de olijfgaard gespot; elkaar 10 seconden recht in de ogen kijken was heel bijzonder. Daarna liep ie rustigjes weg alsof het de gewoonste zaak van de wereld was..

  • Bert en Grietje,

   Was ook voor ons een super week op zowel sportief als natuurlijk gebied!

 • Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Previous reading
  Blog wandeltrektocht sierra nevada – 15 t/m 24 mei
  Next reading
  Blog: moeder/dochter vakantie – 20 tm 30 april yoga en outdoor