Aanleiding

In deze tijd van crisis zijn ook wij aan het nadenken over wat we kunnen bieden om deze situatie rondom Corona te voorkomen voor een andere keer. Nu zijn wij natuurlijk geen arts en ook geen regering die op vele manieren invloed zouden kunnen hebben. Maar we kunnen wel helpen bij de eerste stap naar een gezond gewicht en levensstijl met ons Beweeg en Leef programma van onze beweegvakantie voor beginnende bewegers.

Van een bevriende dokter hoorden wij namelijk het verontrustende nieuws dat een grote groep die op de IC ligt mensen zijn die onder de titel “overgewicht” vallen. Dit betekent niet dat je als je overgewicht hebt sneller Corona krijgt, maar dat de kans veel groter is dat je met Corona op de IC terecht komt. Een van de redenen zou zijn dat je bij een hoger vetpercentage meer receptoren bij je longen hebt waar het virus zich aan kan hechten. (Als aanvulling dit is de groep die naast ouderen en mensen met nog een andere ziekte tot de zogenoemde kwetsbare groep behoren.)

Lees meer hier over in de genoemde nieuwsbericht: NRC

Om deze redenen zijn wij gaan nadenken over wat wij voor jou kunnen doen of betekenen. Wij richten ons dus met onze beweegvakantie voor beginnende bewegers op het lange termijn resultaat; vergroting van jouw algehele fitheid.

Wat doen we

De 3 pijlers "Bewegen", "Coaching" en "Voeding" van Van Dam outdoor gaan we inzetten in deze speciale outdoor beweeg vakantie voor beginnende bewegers. Tijdens deze vakantie ga je 6 dagen, met maximaal nog 3 anderen, op jouw niveau buiten bewegen en werken aan jouw doel. Je krijgt in deze week small group training/beweeg activiteiten en 2 Personal Training (1x sporten 1x coaching) sessies. Verder gaan we samen koken en praten over eetgewoontes en hoe je die kunt inpassen in jouw leven. Wij geloven in "weer normaal eten in plaats van van diëten". Ook bespreken we samen de valkuilen waar je in kunt vallen redenen waarom het het je tot nu toe nog niet is gelukt. Daarnaast zullen we samen je succesmomenten vieren, want dit is minstens zo belangrijk.

SAMEN met de groep gaan we dus hard werken, maar ook genieten van de succesmomenten en het vele buiten zijn in en prachtige natuur. En dat dit gaat gepaard kan gaan met een lach en een traan is alleen maar fijn, hier is namelijk alle ruimte voor.

In ons  Beweeg en leef vakantie kun je alles lezen over deze beweegvakantie voor beginnende bewegers.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous reading
Trainingsweek SVL- derde editie
Next reading
MTB reis Spanje, Trans Andalusië